By / 10th decembrie, 2014 / Sfaturi / 1 Comment

Este prima data cand mergi la un tratament spa? Sau poate nu te-ai hotarat inca sa mergi, insa te gândești serios la o astfel de escapadă. De aceea, ai vrea să știi cât mai multe lucruri despre activitațile ce se desfășoară acolo și mai ales, ce trebuie să faci atunci când intri pentru prima dată într-un astfel de salon.

Daca ești agitată doar la gândul că este ceva nou, amintește-ți că nu ești singura! Multe persoane au trecut prin această stare înainte de a merge pentru prima oară la un astfel de salon.

Cea mai mare teamă o au femeile atunci când află că va trebui să se dezbrace complet pentru masaj. Nu-ți face griji, căci există multe tipuri de masaj pentru care poți opta fără să fii nevoită să te dezbraci (de exemplu, reflexologia, masajul facial etc.)

Sfaturi

Cere un tur complet al salonului înainte de începerea oricărui tratament. Este posibil să nu te simți în largul tău în acel loc, iar dacă vei face un tur înainte te vei scuti de neplăcerile care pot să apară atunci când începi deja un tratament. În plus, nu ezita să pui întrebări dacă ai vreo nelămurire. Cu siguranță, angajații vor fi încântați să îți răspundă.

Cum iți poți da seama dacă salonul este bun?

Când iți faci rezervarea, anunță că este prima dată când apelezi la tratamente spa. De aceea, angajații vor trebui să îți răspundă la toate întrebările pe care le ai.
Nu te sfii să pui întrebări în legătura cu tipurile de tratamente care sunt potrivite pentru tine și care te pot mulțumi. Cele mai populare tratamente sunt: masajul corporal, masajul facial, tratamente corporale, manechiură și pedichiură.

Când îți faci rezervare, trebuie să fii întrebată dacă ai preferințe în legătura cu tratamentele pe care ei ți le oferă.

Ce se întâmplă la un salon spa?

Încearcă să ajungi cu cel puțin 10-15 minute mai devreme la salon dacă vrei să profiți de anumite facilități precum sauna. Anunță sosirea ta la recepție și amintește-le că este prima dacă când vii la astfel de tratamente. În continuare vei fi condusă la dulapul tău (care trebuie să aibă neaparat încuietoare). Dacă nu ai primit încă halat și papuci, probabil acestea se află în dulap.

Un duș fierbinte înaintea începerii masajului este o idee excelentă. În plus, dacă deja ai petrecut ceva timp în saună ideal este să îți faci și un duș.

Mergi apoi în camera de așteptare (această cameră se mai poate numi și „camera de meditație”), și asteaptă să îți vină rândul pentru începerea tratamentului.

Teraputul tău va veni să te cheme atunci când îți va veni rândul și te va conduce către camera de tratament.

Terapeutul îți va spune cum să stai pe masa de masaj (cu fața în jos sau cu fața în sus) și apoi va părăsi camera.

Pentru masaj, va trebui să îți scoți halatul, să îl pui în cuier și să te așezi pe masă acoperindu-te cu un prosop.

Terapeutul va bate la ușă înainte să intre din nou în cameră.

La final, terapeutul va ieși din nou din cameră și va astepta afară până te vei îmbrăca și vei ieși.

Apoi te poți întoarce în camera de meditație sau poți merge la tratamentul următor.