Întrebări frecvente Xbody Fitness

Află răspunsul la cele mai frecvente întrebări care ne-au fost adresate.

Pentru a citi răspunsul, faceți click pe titlul întrebării


1. Cum funcționează aparatul XBODY?

Aparatul XBODY are la bază o tehnologie revoluționară și anume electrostimularea musculară, mai pe scurt EMS. Aceasta contractează mușchii în mod artificial, prin intermediul impulsurilor electrice. Din acest motiv, în timpul unei ședințe de antrenament de maxim 20 de minute pot fi lucrate 90% din grupele musculare, in profunzime. În funcție de rezultatele pe care vrei să le obții și de condiția ta fizică, antrenorul tau personal, din echipa Studio Grama, poate regla intensitatea antrenamentului pentru fiecare grupă musculara în parte.

2. În cât timp vor fi observate rezultatele ?

Încă de la prima ședință de antrenament veți simți o mică diferență prin îmbunătățirea posturii deorece mușchii au fost ‘activați’. După 4 sau 5 ședințe veți începe, cu siguranță, să vedeți diferențe vizibile. Ca și în cazul unui antrenament clasic de fitness, antrenamentul Xbody trebuie făcut cu regularitate pentru a vă asigura și menține rezultatele dorite.

3. Cât de sigur este antrenamentul Xbody ?

Tehnologia de electrostimulare musculară (EMS) folosește impulsuri electrice cu frecvență scăzută, utilizate deja pe scara largă pentru antrenamente și terapii de reabilitare. Să nu uităm că mușchii au nevoie de impulsuri electrice pentru a se contracta. În mod normal, acestea sunt trimise de creier, iar tehnologia EMS folosește acest principiu natural pentru a intensifica contracțiile musculare.

4. În timpul antrenamentului trebuie sa fac exerciții fizice ?

Raspunsul pe scurt este da.Antrenamentul este mult mai eficient atunci când este combinat cu exercițiile statice și cele dinamice care pun în mișcare întreg corpul. Mișcările sunt aceleași exerciții de bază din antrenamentele clasice de fitness sau aerobic. Cu diferența ca în timp ce la sală folosim ca instrumente de antrenament greutăți, aparate, benzi de alergare, X-body Fitness de la Studio Grama folosește impulsul electric transmis de aparat.

5. Care este diferența dintre un antrenament Xbody si unul la sala de fitness ?

Tehnologia EMS activează 90% din capacitatea noastra musculară, simultan. Asa cum este de asteptat, contracțiile musculare induse electric sunt mult mai puternice si mai intense decat in cazul efortului voluntar pe care il facem în mod natural. Spre deosebire de un antrenament obisnuit de fitness, toate grupele musculare sunt activate, ceea ce determină coordonări inter si intra musculare mult mai eficiente. Cercetatorii sunt de parere ca rezultatele obținute în urma antrenamentelor cu electrostimulare musculară sunt de 18 ori mai spectaculoase decat in cazul antrenamentului conventional la sala de fitness.

6. Antrenamentul Xbody poate înlocui abonamentul la sala de fitness ?

Absolut. În timpul antrenamentului Xbody avem 85 de contracții musculare pe secundă. Aceasta înseamnă 4*85 de contractii în timpul unui impuls. De exemplu, la o simplă genuflexiune, asupra mușchiului se exercită o încărcătură echivalentă cu 85 de genuflexiuni pe secundă. Acest lucru poate fi obţinut prin antrenamentul Xbody pentru toate grupele de muşchi în acelaşi timp!


7. Voi avea febră musculară după antrenament ?

Cel mai probabil, deoarece antrenamentul este foarte intens și solicită la maxim toate grupele musculare importante. Veți simți o febră musculară puternică în ziua a doua și a treia, după antrenament.


8. Cât de des trebuie să vin la antrenament ?

O dată sau de două ori pe săptămână este de ajuns, în funcție de obiectivele propuse. Întrucât antrenamentul este intens și corpul are nevoie de odihnă pentru a se regenera este recomandabil să faceți o pauză de 3 zile între ședințe. Bineînțeles că, in funcție de pregatirea fizică a fiecaruia si de recomandările antrenorului personal, numărul de ședințe poate crește, dar nu la mai mult de 3 pe săptămână. După efectuarea primei ședințe, instructorul nostru vă va recomanda un program de pregatire si de alimentație.


9. În timpul antrenamentului sunt solicitate articulațiile ?

Ședințele de antrenament prin electrostimulare musculară nu solicită absolut deloc articulațiile și asta deoarece nu se lucrează deloc cu greutățile mari din sala de fitness. Musculatura este foarte intens lucrată numai cu impulsurile transmise de aparat. În plus, noi folosim doar accesorii de fitness care ajută la menținerea pozițiilor corecte în timpul antrenamentului.


10. Impulsurile electrice sunt dureroase ?

Impulsurile transmise de aparatul Xbody nu sunt deloc dureroase. Antrenorul dumneavostră personal va regla aparatul în funcție de condiția dvs. fizică astfel încât antrenamentul se desfășoară într-un mediu foarte plăcut și vă creează o stare generală excelentă după terminarea antrenamentului.


11. Câte calorii se pot pierde în cadrul unui antrenament ?

In general, la o sedință de doar 20 de minute se pierd între 700 și 1000 de calorii. Acestea pot varia în funcție de intensitatea antrenamentului.

12. Oricine poate să se antreneze folosind aparatul Xbody ?

Majoritatea persoanelor pot face antrenamentul, însă, dacă starea de sănătate te împiedică să practici diverse sporturi este bine să discuți cu instructorul nou înainte. Dacă sunteți însărcinată sau folosiți un stimulator cardiac nu aveți voie sa faceți antrenamente. Alte contraindicații sunt urmatoarele: tumori, diabet, epilepsie, febra sau infecții virale, disfuncții circulatorii arteriale severe, sângerări, hemofilie, hernie, boli grave  neurologiece , tuberculoză, hernie inghinală, afecțiuni dermatologice.

Dacă suferiți de una dintre aceste afecțiuni, vă rugăm să consultați medicul pentru a obține aprobarea medicală în vederea efectuării antrenamentului.


13. Există o limită de vârstă ?

Nu există o limită de vârstă, antrenamentul Xbody este recomandat tuturor categoriilor de vârstă, cu excepția minorilor și persoanelor peste 70 de ani. În cazul tinerilor sub 16 ani, solicităm acordul medicului de familie, deoarece corpul lor este în plină dezvoltare.

14. Trebuie să mănânc înainte de antrenament ?

Deoarece antrenamentul este foarte intens, pentru a avea destulă energie ar fi bine să mâncați cu 2-3 ore înainte de antrenament. Pentru a avea un nivel de hidratare optim, trebuie să beți cel puțin 500 de ml de apă cu jumătate de ora înainte de ședința Xbody. Evitați zahărul și băuturile carbogazoase înainte de antrenament.

15. Cum trebuie să fiu îmbrăcat la antrenament ?

 Antrenamentul Xbody se desfășoară într-un costum special care este inclus în prețul abonamentului sau îl puteți cumpăra de la sediul Studio Grama. Pentru antrenament este indicată încălțămintea specială de sport dar puteți face exercițiile foarte comod și în șosete sau în picioarele goale. De asemnea, în prețul oricărui abonament sau ședințe este inclus, prosop, halat, lenjerie intimă de unică folosință, gel de duș, cosmetică, deodorant, feon.

Dă Like paginii noastre de Facebook pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, promoții și concursuri cu premii.